Elev: De ce ați ales această meserie?

Profesor: Dragostea pentru această meserie mi-a insuflat-o, încă din copilărie, mama mea, care mi-a fost învățătoare și care m-a motivat să urmez cursurile Școlii Normale ”Elena Cuza” din București, devenind eu însămi învățătoare.

Elev: Ce rol a avut literatura în viața dumneavoastră?

Profesor: Literatura a avut un rol foarte important, deoarece modelul meu de dascăl a fost și este Domnul Trandafir, evocat de îndrăgitul scriitor Mihail Sadoveanu. Recitesc adesea, cu nostalgie, această povestire, dorindu-mi ca școala românească să recapete acele valori morale despre care vorbesc marii scriitori români, care își amintesc cu drag de anii de școală.

Elev: Ce v-a determinat să renunțați la clasele primare?

Profesor: După absolvirea Facultății de Limbi ți Literaturi Străine, specializarea lb. engleză – lb. română, am considerat că este momentul să înaintez în carieră, stabilindu-mi ca scop sădirea în sufletele elevilor a sentimentului de dragoste față de frumoasa, dulcea și armonioasa limbă română.

Elev: Care sunt cele mai mari realizări din cariera dumneavoastră?

Profesor: Cele mai mari realizări sunt privirile fericite și mândre ale elevilor când înțeleg și aplică învățăturile mele cu succes, apoi examenele, concursurile și activitățile extrașcolare, care au făcut cunoscută și în afara localității munca depusă în această școală și nu în ultimul rând performanțele trupei de teatru ”Haz”, pe care o coordonez de câțiva ani.

Elev: Ce trăsături vă definesc personalitatea?

Profesor: Sunt altruistă, sufletistă, răbdătoare, tenace, veselă, exigentă, dornică de schimbare în virtutea progresului, îmi este drag să lucrez cu copiii și sunt convinsă că doar educația poate forma oameni adevărați.

Elev: Ce puteți spune în legătură cu pasiunile dumneavoastră?

Profesor: Le mărturisesc doar pe cele mai apropiate sufletului meu și care se reflectă în activitatea mea de zi cu zi din școală: literatura și pictura.