V-ați dorit dintotdeauna să fiți învățătoare ?
Da, mi-am dorit să fiu învățătoare, să  învăț copiii lucruri bune și frumoase,  să fiu cinstită și corectă cu ei.

– Ce înseamnă  învățământul și a fi profesor pentru dumneavoastră?

– Pentru mine învățământul înseamnă a doua casă.Școala este căminul unde pot fi mamă câteva ore, unde pot dărui din cunoștințele mele, locul unde pot modela și ajuta suflete. A fi profesor este o meserie specială, unde zi de zi, micuțele suflete te bucură cu energia și starea lor, este o continuă provocare, un exercițiu spiritual fără de care n-aș avea sentimentul întregirii mele.

– Pentru a ajunge la inima copiilor, vi se pare greu sau ușor?

– Să ajungi la inima copiilor e simplu, dacă ești sincer, autentic ca individ, egal cu principiile pe care le susții, capabil să le înțelegi nevoile, să le deschizi o poartă către ceea ce ei caută. Elevii nu trebuie impresionați de cultura  noastră și nici înspăimântați de un sistem de notare foarte aspru, ci trebuie să se simtă liberi, apreciați pentru ceea ce au distinctiv, să fie valorizați.

– Cum ar trebui să fie profesorul ideal?

– Profesorul ideal e cel care crede în misiunea sa și actul de culturalizare săvârșit. Profesorul trebuie să lase la ușă toate problemele personale și grijile mărunte ale vieții.

–  Vă puteți descrie în câteva cuvinte?
 – Pot spune despre mine că sunt o persoană căreia îi plac omenia şi cinstea. Urăsc  minciuna, îi învăț și pe copii să nu folosească minciuna. Sunt perfecționistă și acasă și la locul de muncă, îmi place să am în minte modele de oameni. Nu voi uita niciodată oamenii care mi-au făcut bine și de la care am avut ce să învăț. De câte ori am ocazia, ajut oamenii, nu pentru a aștepta o recompensă, ci pentru starea de bine pe care o am după o faptă bună. Am capacitatea de a desfăşura în paralel mai multe activităţi, sunt energică și rezistentă la stres.

– De ce ați ales să rămâneți în acest domeniu?

– Am ales să profesez și să excelez în acest domeniu pentru că iubesc copiii. Consider că ei sunt viață, energie, tot ce înseamnă fericire, ei mă întineresc, mă fac să mă simt copil, să zâmbesc zilnic și să uit de orice supărare.